Presentació: “Els espais urbans. Manual de gestió d’hàbitats per a la fauna vertebrada”

El dia 23 de novembre es va presentar públicament a Barcelona, a l’edifici del Vagó de la Diputació de Barcelona, amb representants del món associatiu, universitats i centres de recerca, i dels ajuntaments i altres ens locals. Van presentar l’acte Ramon Minoves, coordinador d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, en Denis Boglio, director del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, amb la moderació d’en Carles Castell, cap de l’Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona. Els autors, Jordi Camprodon, David Guixé i Jaume Soler-Zurita, van comentar a grans trets els objectius, procés d’elaboració i continguts del manual.

L’objectiu general d’aquest manual consisteix en oferir un conjunt de mesures tècniques (a escala constructiva, urbanística i de gestió dels hàbitats) per a la preservació i millora de les poblacions d’espècies de fauna vertebrada associades als espais més humanitzats (urbans i rurals). També tracta com solucionar les molèsties puntuals que poden ocasionar. està pensat per a poder-la aplicar a les finques particulars, però també està adreçat als qui poden prendre decisions a escala municipal (regidors, tècnics, empreses) i a tot aquell ciutadà que s’interessa pel benestar de la seva gent i del patrimoni natural.

Es pot adquirir a la llibreria de la Diputació de Barcelona.

  • Print this article!
  • Facebook
  • RSS
  • Twitter