BACLab ha rebut una beca de la Fundació Barcelona Zoo

Recentment, el projecte ” Efecte de la heterogeneïtat del paisatge agrícola en la conservació d’aus estepàries: plasticitat i competència tròfica al llarg d’un gradient d’intensificació” ha estat guanyador d’una de les beques en la sisena edició del programa de Recerca i Conservació de la Fundació Zoo de Barcelona.

Aquest projecte vol determinar, mitjançant l’ús combinat d’isòtops estables (N i C) en sang, l’efecte de la gestió del paisatge agrícola sobre la conservació d’espècies estepàries des d’un punt de vista tròfic. L’estudi pretén avaluar la plasticitat tròfica i les relacions inter- i intra-especifiques en relació a l’estructura tròfica, de diferents espècies d’aus estepàries nidificants en simpatría (en torres artificials de nidificació) al llarg d’un gradient d’intensificació a la Plana de Lleida. Addicionalment es pretén determinar l’efecte dels diferents tipus d’hàbitat (qualitat i estructura) i de la sega del cereal (pols modificador de recursos) sobre les relacions de competència per l’aliment entre les especies estudiades (gralla, gaig blau, xoriguer petit, òliba i mussol comú).

En aquest projecte participaran investigadors del BACLab (David Giralt, Gerard Bota i Francesc Sardà), Joan Navarro investigador de la EBD-CSIC i investigador associat del BacLab, així com també el Dani Sol del CREAF-CSIC.

  • Print this article!
  • Facebook
  • RSS
  • Twitter