Jornada tècnica: Els ratpenats i altres vertebrats com a controladors de plagues en finques de custòdia agrària

Els ratpenats i altres vertebrats com a controladors de plagues en finques de custòdia agrària, jornada tècnica que es realitzarà a Lleida el pròper 14 de setembre del 2016 i  en la qual en David Guixé participarà com a ponent.

La custòdia del territori és un conjunt d’estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors i els recursos naturals, culturals i paisatgístics. Amb la custòdia es pretén mantenir els paisatges que ens identifiquen i evitar la pèrdua d’espècies de fauna i flora.
La instal·lació de caixes refugi per a ratpenats n’és un exemple. Aquesta mesura ajuda en el control de mosquits i altres plagues i la conservació de la biodiversitat urbana. Els ratpenats són molt beneficiosos en consumir una gran quantitat d’insectes. Experiències al Delta de l’Ebre han demostrat com són d’eficaces en controlar el barrinador de l’arròs.

Aquesta jornada s’orienta a tot aquell que hi estigui interessat i en ella es proporcionarà als assistents la informació bàsica per tal de potenciar la presència de ratpenats a les finques agràries.  En David Guixè, tècnic de l’àrea de biodiversitat, explicarà com poteciar la fauna a les finques i com s’instal·len les caixes refugi de ratpenats.

Per més informació:

- Programa complet de la jornada

- Inscripcions

- Descobreix els ratpenats

  • Print this article!
  • Facebook
  • RSS
  • Twitter