David Giralt Jonama

Investigador  - Biòleg

Tel: +34 973481752 (ext. 289)

Email

La meva activitat de recerca es centra en l’estudi de l’ecologia, la conservació i la gestió dels ocells en sistemes agro-forestals, amb especial èmfasi en els hàbitats agrícoles i estèpics. En aquest context, on l’hàbitat actual és el resultat de l’activitat acumulada de l’home durant segles, l’objectiu final és generar i transferir a la societat coneixements per a la presa de decisions per a la conservació de la biodiversitat i la seva compatibilitat amb l’activitat humana. He treballat principalment en la resposta dels ocells (actualment també amb altres grups com els insectes) a l’activitat agrícola i a la intensificació agrícola, un dels processos antròpics amb un major impacte sobre la biodiversitat a tot el món, a través de diferents aproximacions, com són estudis de selecció d’hàbitat i biologia reproductiva, fins a anàlisis de viabilitat poblacional d’espècies amenaçades. M’interessa especialment la dinàmica de poblacions i recentment he començat a treballar en anàlisis de captura-recaptura per tal de millorar el coneixement sobre la supervivència i els processos de dispersió.

Publicacions

Articles SCI

 1. Cardador, L., de Cáceres, M., Bota, G., Giralt, D., Casas, F., Arroyo, B., Mougeot, F., Cantero, C., Moncunill, J., Butler, S., Brotons, Ll. (2014) A resource-based modelling framework to assess habitat suitability for steppe birds in semiarid Mediterranean agricultural systems. PlosOne. 9(3): e92790
 2. Kvist, L., Giralt, D., Valera, F., Hoi, H., Kristin, A., Darchiashvili, G, Lovaszi, P., 2011. Population decline is accompained with loss of genetic diversity in the Lessser Grey Shrike Lanius minor. Ibis 153: 98-109.
 3. McMahon, B.J., Giralt, D., Raurell, M., Brotons, L. & Bota, G., 2010. Identifying set-asides features for bird conservation and management in north-eastern Iberian pseudo-steppes. Bird Study, 57 (3): 289-300.
 4. Giralt, D., Brotons, Ll, Valera, F., Kristin, A. 2008. The role of natural habitats in agricultural systems for bird conservation: the case of the threatened Lesser Grey Shrike. Biodiversity and Conservation v.17, nº8:1997-2012.
 5. Giralt, D. & Valera, F., 2007. Population trends and spatial synchrony in peripheral populations of the endangered Lesser grey shrike in response to environmental change. Biodiversity and Conservation, 16: 841-856.

Llibres i monografies

 1. Giralt, D., Rivas, J.L I Albero, J.C., (Eds.) 2010. El Alcaudón chico en España. Población reproductora en 2010 y método de censo . SEO-Birdlife. Madrid.

Participació en obres col·lectives

 1. Giralt, D., Vilagran, J. i Puig, J., 2011. Botxí meridional (Lanius meridionalis). In Herrando, S., Brotons, L., Estrada, J., Guallar, S. i Anton, M. (Eds.). Atles dels ocells de Catalunya a l’hivern 2006-2009. Institut Català d’Ornitologia. Lynx editions. Barcelona.
 2. Giralt, D. 2008. Somalian Shrike (Lanius somalicus). In: Del Hoyo, J. & Sargatal, J. (eds). Handbook of the Birds of the World, v.13. Barcelona. Lynx Edicions.
 3. Giralt, D.; 2004. Trenca (Lanius minor). In Estrada, J., Pedrocchi, V., Brotons, L. & Herrando, S. (Eds.). Atles dels ocells nidificants de Catalunya 1999-2002. Institut Català d’Ornitologia. Lynx editions. Barcelona. Pp 478-479.
 4. Giralt, D., Trabalón, F.; 2004. Escorxador (Lanius collurio). In Estrada, J., Pedrocchi, V., Brotons, L. & Herrando, S. (Eds.). Atles dels ocells nidificants de Catalunya 1999-2002. Institut Català d’Ornitologia. Lynx editions. Barcelona. Pp 476-477.
 5. Giralt, D., Castelló, J.; 2004. Botxí (Lanius meridionalis). In Estrada, J., Pedrocchi, V., Brotons, L. & Herrando, S. (Eds.). Atles dels ocells nidificants de Catalunya 1999-2002. Institut Català d’Ornitologia. Lynx editions. Barcelona. Pp 480-481.
 6. Giralt, D. & Bota, G. 2004. Alcaudón chico (Lanius minor). In: Madroño, A.; González, C. & Atienza, J. C. (eds.). Libro Rojo de las Aves de España, Dirección General para la Biodiversidad-SEO/BirdLife, Madrid.
 7. Bota, G., Giralt, D. 2004 Trenca (Lanius minor). In Calvet, J., Estrada J., Mañosa, S., Moncasí, F., &  Solans, J. (eds.) Els ocells de la Plana de Lleida. Pagès editors. Lleida. Pp 362-364
 8. Giralt, D. y Bota., G., 2003. Alcaudón chico (Lanius minor). A R.Martí y J.C. del Moral (Eds.). Atlas de las Aves Reproductoras de Espanya pp: 532-533. Dirección General de Conservación de la Naturaleza- Sociedad Espanyola de Ornitología. Madrid.
 • Print this article!
 • Facebook
 • RSS
 • Twitter